Erişilebilirlik

Siber Saldırılar Askeri Tehdit Kadar Tehlikeli


Siber Saldırılar Askeri Tehdit Kadar Tehlikeli
Siber Saldırılar Askeri Tehdit Kadar Tehlikeli

Dünyanın en büyük iletişim şirketlerinden BT’nin başkanı, tek bir kurşun atmadan siber saldırıların bir ülkeyi çökertebileceğini söyledi.

BT Başkanı Michael Rake, Londra’da siber güvenlik konferansında yaptığı konuşmada, bunun önlenmesi içini uluslararası anlaşmalar gerektiğini savundu.

170 ülkede faaliyet gösteren şirketin başkanı, bilgisayar şebekelerinin saldırıya uğramaması içini nükleer silahların yayılmasını önleme anlaşması gibi bir anlaşma gerektiği görüşünde.

BT Başkanı Michael Rake, siber tehditlere karşı hazırlanabilmek için sanal savunma ve saldırı senaryoları gerektiğini vurguladı. Son yıllarda büyük şirketleri hedef alan siber saldırıların yüz milyonlarca dolar zarara yol açtığı tahmin ediliyor.

Amerika, birkaç gün önce, çok zararlı siber saldırılara askeri kuvvetle karşılık verebileceğini açıkladı. Savunma Bakanlığı açıklamasında, Amerika’nın ciddi bir siber saldırıya devletler hukuku ve uluslararası anlaşmalar kapsamında diplomatik, askeri ve ekonomik yollarla karşılık verme hakkı bulunduğu vurgulanıyor.

XS
SM
MD
LG