Erişilebilirlik

Sinan Ateş Cinayeti Soruşturması Derinleştiriliyor


Sinan Ates
Sinan Ates

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklu sayısı 18’e yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada dün tutuklanan Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalem müdürü Emre Yüksel’den sonra 2015 seçimlerinde MHP’nin eski İstanbul milletvekili adayı olan Avukat Serdar Öktem de bugün nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan isimlerden Demirbaş iki kere gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi ilk gözaltına alındığında o sırada aynı evde bulunan MHP Mersin milletvekili ve Ülkü Ocakları’nin Sinan Ateş’ten önceki genel başkanı Olcay Kılavuz’un polisleri terslediği iddia edilmişti.

Semih Yalçın: “Menfur bir suikast üzerinden siyasi çıkar elde etme çabasındaki izansızlar çocukların duygularını göz ardı etmektedirler”

Son tutuklanan üç kişiyle birlikte dikkatler Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne çevrilirken dün MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP’ye ve Cumhur İttifakı’na zarar vermek amacıyla ülkeyi gerginlik ortamında seçime götürmek isteyenlerin bu ağır ve yanlış hesabın altında kalacaklarını söylemişti.

Yalçın, “Suikast meselesi yargıya intikal etmesine rağmen kendini adli makamların, yargı mercilerinin, hakim ve savcıların yerine koyan muarızlarımız bir tür toplumsal linç teşebbüsüne girmişlerdir. Menfur bir suikast üzerinden siyasi çıkar elde etme çabasındaki izansızlar, zan altında bıraktıkları masum ve suçsuz insanların ailelerini ve çocuklarının duygularını bile göz ardı etmektedir. Evlerine ateş düşen mazlum insanların acıları da insafsızca, ahlaksızca istismar edilmektedir. Ailelerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, bacıların canı; hoyratça acıtılmaktadır. Sadece diriye değil, ölüme ve ölenin hatırasına da saygısızlık edilmektedir. İktidar hırsıyla böylesine küçülerek siyaset yapmak, politika değil; pespayelik, kepazeliktir” ifadelerini kullanmıştı.

Ayşe Ateş: “Bu beyefendi hangi ihtiyaca bianen duygu sömürüsü yapmaktadır”

MHP’nin güçlü isminin bu sözlerine bugün yaptığı yazılı açıklamayla Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş tepki gösterdi.

Eşinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yalçın’ın sözlerini inandırıcı bulmadığını söyleyen Ayşe Ateş, “Eşimin Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılmasından şehit edildiği güne kadar yaşanan süreçlerden dolayı öncelikle kendisini temize çıkarması gereken bu beyefendi, yaşadığımız tüm acılara rağmen soruşturmanın sağlıklı yürümesi adına biz konuşmazken hangi ihtiyaca binaen masum çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapmaya çalışmaktadır? Bütün çocuklar elbette ki masumdur ancak bu beyefendi iki yetim evladın hayatları boyunca yaşayacakları travmayı görmezden gelip suçsuz oldukları sabit görüldüğü takdirde serbest kalacak olan isimlerin çocuklarını mı düşünmektedir?” dedi.

“Kör değiliz, sağır değiliz, dilsiz değiliz”

Babalarının “şehit” düşmesi nedeniyle çocuklarının mazlum değil mağrur olduğunu belirten Ayşe Ateş, siyasi çıkar iddialarını da reddetti.

Ateş, "Bizi herhangi partinin iç meselesi, diğer partilerle meseleleri ilgilendirmemektedir. Şehidimiz ile adalet arasına kim girmeye çalışıyor, bu vicdanları yaralayan suikasti kim aydınlatmaya çalışıyor biz ona bakıyoruz. Gerisi bizim için lafügüzaf. Kör değiliz, sağır değiliz, dilsiz değiliz. Duam ve beklentim odur ki şehidimizin kırkı çıkmadan gerçekler ortaya çıksın. Tüm gerçekler belgeleriyle ortaya çıktığında bugünlerde yapılan bu ve benzeri açıklamaların mahiyeti daha iyi anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG