Erişilebilirlik

Sınır Tanımayan Doktorlar Deprem Bölgesinde


Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de bulunan Azmarin kasabasında enkaz altında kalan bir otomobil
Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de bulunan Azmarin kasabasında enkaz altında kalan bir otomobil

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünden yapılan açıklamada örgüt ekiplerinin Suriye'nin kuzeybatısında seferber olduğu ve yerel ortaklarıyla beraber bölgede giderek artan ihtiyaçları karşılamak için çalıştığı belirtildi.

MSF, elemanlarından birinin İdlib'de yıkılan evinin enkazı altında hayatını kaybettiğini, örgütün başka mensuplarının da aile fertlerini yitirdikleri açıkladı.

MSF'nin Suriye misyonu başkanı Sebastien Gay, "Bu felaketin kendi meslektaşlarımız ve aileleri de dahil binlerce insanı etkilemesi nedeniyle şoktayız ve çok üzgünüz" dedi.

"Sağlık kurumları depremden etkilendi ve büyük taleple karşılaştı. Suriye'nin kuzeyindeki sağlık personeli, sağlık tesislerine gelen çok sayıda yaralıyı tedavi etmek için durmadan çalışıyor" ifadelerini kullanan Sebastien Gay, "Felaketin ilk saatlerinde İdlib'in kuzeyinde ekiplerimiz yaklaşık 200 yaralıyı tedavi etti. 160 ceset sağlık tesislerine ulaştırıldı. Ambulanslarımız insanlara yardım etmek için bölgeye gönderildi" dedi.

MSF, İdlib ve Halep'te bulunan 23 sağlık kurumuna acil destek sağladı. Bu kurumlara acil yardım tıbbi kitleri bağışlandı, sağlık çalışanlarına destek verildi. Bölgede evlerini kaybedenlere battaniye ve diğer acil ihtiyaç yardımı da yapan MSF, kar yağışına rağmen çok sayıda bölge sakininin gün boyu devam eden artçı sarsıntıların korkusuyla geceyi dışarıda geçireceklerini kaydetti.

Sebastien Gay, "Yıllarca süren savaşın ardından hala zorluk çeken savunmasız insanlar için deprem, acılara bir katmak daha ekledi. Suriye'nin kuzeybatısındaki ihtiyaçlar çok fazla. Bu felaketin sonuçları, uluslararası yardım çabalarının arttırılmasını gerektirecek" dedi.

Ölü ve yaralı sayısı sürekli değiştiği için MSF, Suriye'nin kuzeybatısı ve Türkiye'deki yetkililerle sürekli iletişim halinde olduklarını, İdlib, Halep'in kuzeyi ve Türkiye'nin güneyindeki ihtiyaçlara yanıt vermek amacıyla durum değerlendirmesi yapıldığını bildirdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG