Erişilebilirlik

Soçi’deki Dopingli Sporcu Sayısı İkiye Yükseldi


Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin doping testini geçemeyen sporcuların Alman ve İtalyan oldukları açıklandı

Soçi’de yapılan 2014 Kış Olimpiyatları’nda doping testini geçemeyen sporcu sayısı ikiye yükseldi.

Cuma günü Almanya Olimpiyat Komitesi Alman bir sporcunun dopingli çıktığını duyurmuştu. İlerleyen saatlerde benzeri bir açıklama İtalya Olimpiyat Komitesi’nden geldi.

İtalya Olimpiyat Komitesi, bobsled dalında yarışan William Frulani’nin, bu hafta başında yapılan doping testinin pozitif çıkması nedniyle diskalifiye edildiğini duyurdu.

Alman sporcunun adı açıklanmadı. Almanya Olimpiyat Komitesi yetkilileri sporcuda kan dopingine yarayan EPO isimli maddeye rastlanmadığını ancak besin takviyeli yiyeceklerde bulunan bir madde yüzünden testi geçemediğini açıkladı.

Buz hokeyinde de iki ezeli rakip Amerika ve Kanada erkekler yarı finalinde karşı karşıya geldi. Son üç Olimpiyat oyunlarının ikisinde altın madalyayı almayi başaran Kanada buz hokeyi takımı rakibini 1-0 mağlup ederek, finale çıktı.

Kanada takımı, Pazar günü yapılacak olan finalde Finlandiya'yı mağlup eden İsveç ile karşılaşacak. İsveç, 2006 Olimpiyatlarında altın madalyayı ülkesine götüren takım olmuştu.

Her iki ülkenin bayanlar buz hokeyi takımı da dün karşı karşıya geldi, sahadan Kanada takımı uzatmada öne geçerek 3-2 skorla galip ayrıldı.

Dört yıl önce Kanada'nın Vancouver şehrinde yapılan Olimpiyatlarda da aynı sonuçlar alınmış, Kanada, ezeli rakibi Amerika'yı hem kadınlarda hem de erkeklerde elemişti.

Öte yandan bugünkü yarışlarda, Kanadalı Marielle Thompson yine Kanadalı Kelsey Serwa’yı çok az bir farkla geride bırakarak bayanlar kayak kros dalında altın madalyanın sahibi oldu.

Kayak krosta bronz madalyayı ise İsveç’ten Anna Holmlund kazandı.
Bayanlar slalom kayakta Slovenyalı Tina Maze, üçüncü altın madalyası için yarışacakken 18 yaşındaki Amerikalı Mikaela Shiffrin de favoriler arasında gösteriliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG