Erişilebilirlik

Soma Faciası: 5 Kişi Tutuklandı


Soma’da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında maden şirketinin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı, 5 kişinin tutuklandı, 15 kişi de denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı

Soma’da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında maden şirketinin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu onlarca kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 kişinin arasında Soma Kömür İşletmeleri şirketinin üst düzey yöneticileri de yer alıyor.

Savcı: 'Trafo patlaması değil'

"İhmal ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla gözaltına alınanlardan 11 kişinin ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildiği bildirdi. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, soruşturmanın ayrıntılarıyla ilgili detaylı bilgilerin Cumhuriyet Savcılığı tarafından verileceğini kaydetti.

Soma ilçesinde görevli Cumhuriyet savcısı Bekir Şahiner, bilirkişi heyetinin verdiği ilk rapora göre olayın trafo patlması değil yanan kömürün çökmesi ve yoğun karbonmonoksitin ocağı kaplaması sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi.

CHP’li Özel: “Avukatları yok”

Maden faciasının ilk gününden beri Soma’da gelişmeleri izleyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, gözaltına alınan şüphelilere, maden şirketi tarafından avukat görevlendirmediğini şu sözlerle aktardı:

“Böylesi güçlü bir müessesenin müdürüne avukat görevlendirmemiş olmaması, ekonomik gücü olmayan kişilerin ihtiyaç duyduğu beş yıl ve daha fazla cezai gerektiren suçlarda zorunlu olan, devlet tarafından avukat sağlanma uygulamasına gidilmiş olması gerçekten ilginç bir durum.”

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren kömür madeninde son açıklanan resmi rakamlara göre 301 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından çok sayıda iddia ortaya atılsa da, faciaya neyin neden olduğu hala belirsizliğini koruyor.

Maden faciası sonrası, Türkiye genelinde protestolar düzenlenmişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG