Erişilebilirlik

Soner Çağaptay: 'MHP'de Mağduriyet İzlenimi Oluşuyor'


Soner Çağaptay: 'MHP'de Mağduriyet İzlenimi Oluşuyor'
Soner Çağaptay: 'MHP'de Mağduriyet İzlenimi Oluşuyor'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin üst düzey yönetimini sarsan kaset skandallarıyla ilgili olarak Türk siyasetinde “hiç bu kadar ahlaksız bir dönem” görülmediğini söyledi. Kaset skandalı 12 Haziran seçimlerini ne derece etkileyebilir? Seçimlerden beklentileri değerlendiren Washington Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay, bunun partinin mağdur duruma düştüğü izlenimi yarattığını söyledi.

Washington Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay, 12 Haziran seçimlerinde iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) alacağı oy oranından çok TBMM’ne girecek partilerin sayısıyla belirlenecek milletvekili dağılımının esas olduğunu söyledi.

Bu durumda, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) elde edeceği sonucun son derece belirleyici olacağı malum. Çağaptay, MHP’yi sarsan kaset skandallarının son derece çirkin olduğunu, ancak bunun parti açısından bir “mağduriyet” izlenimi yarattığını söyledi.

Çağaptay bununla birlikte Türk siyasetinde seçmenin tutumunun son haftaya kadar net bir şekilde belirlenemeyeceğini; dolayısıyla beklemek gerektiğini kaydetti.

Washington Enstitüsü uzmanı Soner Çağaptay, AKP’nin üçüncü kez seçimi kazanarak iktidarını pekiştirmesiyle liberal söyleminden daha da uzaklaşacağı tahmininde bulunuyor ve bu yönde bir eğilim olduğunu savunuyor: “Ak Parti popülerleştikçe ılımlı retoriği terk edip etmediği yönünde sorular var. Demek ki, güçlü bir AK Parti, ılımlılaşma süreci açısından pek hayırlı bir şey değil.”

XS
SM
MD
LG