Erişilebilirlik

Sonucu Belli Bir Seçime mi Gidiyoruz?


Sonucu Belli Bir Seçime mi Gidiyoruz?
Sonucu Belli Bir Seçime mi Gidiyoruz?

Türkiye’de birçok kesimde 12 Haziran’da sonucu belli bir seçime gidildiği görüşü hakim. Kamuoyu yoklamaları ufak farklarla olsa da hangi partinin ne oranda oy alacağına dair benzer sonuçlara işaret ediyor. Ama denklemi değiştirebilecek bazı noktalar da mevcut. Örneğin Milliyetçi Hareket Partisi MHP’nin barajı aşıp aşamayacağına dair farklı öngörüler var. Seçim hakkında bilinmeyenleri; sonuçların seçim sonrası Anayasa reformu ve Kürt sorununun çözümüne olası etkilerini Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan’la konuştuk.

Berkan, MHP'deki kan kaybına işaret ediyor. Kamuoyu araştırmalarının MHP'nin yüzde 12 ile yüzde 9,5 arasındaki oranlarda oy alacağına işaret ettiğini hatırlatıyor Berkan.

Hürriyet Gazetesi yazarı MHP'nin olmadığı bir mecliste bu durumun AKP'yi, oluşan milliyetçi boşluğu doldurmaya iteceğini söylüyor.

AKP'nin 3'üncü kez ve güçlenerek iktidara gelmesi rahatsızlık yaratır mı peki?

Berkan, AKP'ye oy vermeyen her iki kişiden birinin yani yüzde 50'nin üstündeki kesimin gerginliğinin artabileceğini vurguluyor. Ancak İsmet Berkan bu durumu "Demokrasinin cilveleri" olarak yorumluyor.

Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan’la söyleşimizin tamamını aşağıdaki medya oynatıcıdan dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG