Erişilebilirlik

SosyalBen Şemsiyesi Washington’da


Türkiye’de imkanları yeterli olmayan bölgelerdeki çocukları sosyalleştirmek ve doğal yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla birçok projeyi başarıyla gerçekleştiren SosyalBen, başkent Washington’da bir şube açtı

Türkiye’de dezanvantajlı bölgelerdeki çocukları sosyalleştirmek ve doğal yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla birçok projeyi başarıyla gerçekleştiren SosyalBen, başkent Washington’da bir şube açtı.

Şubenin açılışını Beyaz Saray önünde derneğin gönüllüleri ile birlikte kutlayan SosyalBen Başkanı Ece Çiftçi, etkinlikleriyle özdeşleşen ve satışıyla “sosyal sorumluluk şemsiyesi oluşturmayı” teşvik ettikleri şemsiyeleriyle poz verdi.
Lise öğrencisiyken Amerikalı bir profesörün yaptığı bir sunumdan etkilenerek başladığı çalışmalara artan ilgi üzerine etkinliklerini Türkiye dışına taşıdıklarını belirten Ece Çiftçi, çocukların en büyük ihtiyacının sosyal anlamda kendilerini keşfetmek olduğunu söyledi.

Ece Çiftçi
Ece Çiftçi
Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF ile birlikte Türkiye’de ortak projeler yürüttüklerini de belirten SosyalBen kurucu başkanı Ece Çiftçi, Amerika’daki öncelikli hedeflerinin bir fon oluşturarak, sosyal sorumluluk projesi yapmak ve yönetmek amacıyla danışmanlık sağlamak olduğunu belirtti.


SosyalBen’in Amerika faaliyetlerini Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington şubesi olan Mentora College’dan yürüteceğini belirten Ece Çiftçi, başta Türk-Amerikan kültürel dernekleri ve çatı kuruluşları olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla irtibata geçeceklerini anlattı.

SosyalBen gönüllülerinin Washington’dan önce Afrika ülkesi Gambiya’da çalışmalar yaptığını belirten Çiftçi, bu çalışmaları sonucunda Gambiyalı bir öğrenciye Türkiye’de burslu eğitim olanağı sağladıklarını söyledi.

SosyalBen’in faaliyetlerini daha da yaymak ve sosyal sorumluluk projelerinin benimsenmesini sağlamak için her türlü desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Çiftçi, destek veren gönüllülerin, gençlerin hayatını etkilediği için bir daha bu sorumluluktan kopamadıklarını söyledi.

Çocukların akademik başarılarının yanısıra sosyal hayatlarında da başarılı olmalarını amaçlayan SosyalBen, 7-13 yaş arası çocuklara müzik, tiyatro, resim, dans, masa tenisi, spor, takı tasarımı ve icat üzerine farklı atölyeler düzenliyor. Bunlara ek olarak da 15-18 yaş arasındaki öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini arttırmak için çeşitli projeler yürütüyor.

Tamamiyle gönüllü üniversite öğrencileri tarafından yürütülen faaliyetlerini kısa sürede Amerika’ya taşıyan SosyalBen’in Türkiye’de 15 şubesi bulunuyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG