Erişilebilirlik

Stephen Hawking: Evreni Tanrı Yaratmadı


Ünlü İngiliz bilimci Stephen Hawking, yeni yayınlanacak kitabında, evrenin yaratılışında tanrıya yer olmadığını yazıyor.

Times gazetesi, kara delikler üzerindeki çalışmalarıyla tanınan Profesör Hawking’in “Büyük Tasarım” adlı kitabından bölümler yayınladı.

Stephen Hawking, “Büyük Patlama” teorisinin evrenin fizik yasalarının kaçınılmaz sonucu hiçten var olabileceğini kanıtladığını savunuyor. Kitabın yayınlanan bölümlerinde, evrenin başlangıcını anlayabilmek için insanüstü varlıklara ihtiyaç olmadığı da vurgulanıyor.

1988 yılında çıkardığı “Zamanın Kısa Tarihi” adlı kitabıyla tanınan Profesör Hawking, dünyanın en ileri teorik fizikçilerinden biri sayılıyor.

Kitap, Papa’nın 9 Eylül’de İngiltere’ye yapacağı ziyaret sırasında satışa çıkarılacak.

Hawking’in, kitabında, 1727 yılında ölen meslekdaşı Sir Isaac Newton'ın evrenin Tanrı tarafından tasarlanmış olması gerektiği tezini çürütmeye çalıştığı sanılıyor.

68 yaşındaki fizikçi, kitabında, yerçekimi olduğu için evrenin kendisini hiçten yaratabileceğini ve yaratmaya devam edeceğini savunuyor.

İngiliz Yahudilerin dini lideri Hahambaşı Jonathan Henry Sacks kitabı eleştirdi, Profesör Hawkins’i, insanları din ve bilim arasında tercih yapmaya zorlamakla suçladı.

21 yaşındanberi kötürüm olan Profesör Hawking, tekerlekli sandalyesine bağlı özel bir bilgisayarı gözleriyle kontrol ederek yazıp konuşabiliyor.

XS
SM
MD
LG