Erişilebilirlik

Steve Jobs: Huysuz Deha


California Palo Alto'da bir Apple mağazası önüne Steve Jobs anısına yazılmış notlar
California Palo Alto'da bir Apple mağazası önüne Steve Jobs anısına yazılmış notlar

Apple bilgisayar şirketinin bir süre önce kanserden ölen kurucusu Steve Jobs’ın bugün yayınlanacak resmi biyografisi, kendisini “mükemmeliyetçi, başkalarını rahatsız eden ve inatçı” biri olarak tanıtıyor.

Biyografide pankreas kanserinden ölen Jobs’ın hayatını kurtarma şansını yükseltecek olmasına rağmen ameliyat olmayı ilk seferinde kabul etmediğini, ya da açlıktan ölen çocukların resimlerini gördüğü için bağlı olduğu dinden ayrılmaya karar verdiği yazıyor.

Jobs’un biyografisi, yayınlanmadan önce Time dergisi ve CNN televizyonunun eski yöneticisi ve halen Amerika’nın Sesi’nin bağlı olduğu Uluslararası Yayın Kurulu’nun (BBG) başkanlığını yürüten Walter Isaacson’a gösterildi.

CBS televizyonunun 60 Minutes adlı programına konuşan Isaacson, kanserli hücrelerin pankreası dışına yayılması yüzünden Jobs’ın ameliyatı geç de olsa kabul etmek zorunda kaldığını söyledi. Kitap, Steve Jobs’ın erken ameliyatı reddetmesi yüzünden büyük pişmanlık duyduğunu yazıyor.

Yeni biyografi, Steve Jobs’ın Zen Budizmi’ne geçtiğini ve manevi huzur için Hindistan’ı boydan boya gezdiğini de belirtiyor.

Biyografi’yi önceden okuyan Isaacson, Steve Jobs hakkında, “Sevimli biri değildi. Huysuz, çok alıngan ve bazen de çok kaba biriydi,” diye konuştu.

Steve Jobs’ın biyografisinin Mart ayında yayınlanması bekleniyordu, ancak ölümü yüzünden yayın tarihi erkene çekildi.

XS
SM
MD
LG