Erişilebilirlik

Sudan’dan Tahliyeler Sürüyor


Sudan’ın başkenti Hartum’daki çatışmalar dolayısıyla ülkede bulunan yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi sürüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından Sudan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesinin devam ettiğini belirterek, Hartum Büyükelçiliği’nin irtibat numaralarını paylaştı.


Bakanlık dün ilk olarak Hartum'un güneydoğusundaki Vad Medeni kentinden 3 otobüsle yaklaşık 140 kişilik kafilenin yola çıktığını, Hartum'da ise Afrika Caddesi'ndeki otelde toplanan yaklaşık 500 Türk vatandaşının hareket ettiğini açıkladı.

Türkiye’nin yanı sıra birçok ülke tahliye çalışmalarına devam ediyor. 101 kişiyi taşıyan Alman hava kuvvetlerine ait bir uçak bu sabah Berlin’e indi.

İsveç de Hartum'daki tüm elçilik personelinin ve ailelerinin Cibuti'ye götürüldüğünü açıklayarak, tahliye çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında 15 Nisan’da başlayan çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü 413 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 551 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Ancak birçok yaralının hastanelere ulaşamaması nedeniyle ölü sayısının daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Çatışmalar dolayısıyla başkent Hartum’da elektrik ve su sorunu da yaşanıyor.

Sudan’dan tahliyelerin birçoğu hava yoluyla yapılıyor. Bir kısmı ise Hartum'dan yaklaşık 800 kilometreme uzaklıkta bulunan Kızıldeniz'deki liman üzerinden gerçekleştiriliyor.

ABD Başkanı Joe Biden da dün Amerikalı diplomatların ve ailelerinin Sudan’ın başkenti Hartum’dan tahliye edildiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG