Erişilebilirlik

Batum: Hukuka Aykırı Bir Yargılama Yapıldı


CHP Milletvekili Süheyl Batum
CHP Milletvekili Süheyl Batum

Ergenekon Davasının karar duruşmasını Silivri’deki mahkeme salonunda izleyen Anayasa Hukuku Profesörü ve CHP Milletvekili Süheyl Batum Amerika’nın Sesi’ne konuştu

CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Süheyl Batum, 5 yılı aşkın süredir devam eden davada, hukuka uygun olmayan pek çok nokta olduğunu savundu. İlker Başbuğ’a yapılan terör örgütü yöneticisi suçlamasının Şemdin Sakık’ın gizli tanıklığıyla yapıldığının altını çizdi ve bu durumu, Obama’nın suçlandığı bir davada El Kaide örgütünün yöneticisinin tanıklık yapmasına benzetti.

“Türkiye’nin ‘Tayyipland’ olmasına izin vermeyiz”

‘Gizli tanık’ konusunun da hukuka aykırı olduğunu belirten anayasa hukuku uzmanı Batum, dava sanıklarından bazılarına uygulanan ‘duruşmalara katılmama cezası’nın da keyfi olarak yapıldığını, yasal bir dayanağı olmadığını vurguladı.

Danıştay baskını ve Cumhuriyet Gazetesine bomba konulmasını azmettiren kişi olarak yargılanan Osman Yıldırım’ın o davalardan beraat ettiğine dikkat çeken Batum, bu saldırılardan dolayı Ergenekon’un silahlı terör örgütü olarak tanımlanarak, zanlılarına müebbet hapis cezası verilmesini eleştirdi.

Batum, duruşmaları isteyen herkesin izlemesinin anayasal bir hak olduğunu ve Silivri’ye her türlü ulaşım aracının girmesi yasaklanarak bu haklarının da çiğnendiğini belirtti.
Ergenekon davasının işleniş şeklinin insanların yargıya olan inancını sarstığını savunan Batum, ‘Türkiye Cumhuriyeti Tayyipland olmuştur, ancak biz hukukçular olarak buna izin vermeyeceğiz’ dedi.

Amerika’nın Sesi’nden Mehtap Çolak Yılmaz’ın Süheyl Batum’la yaptığı söyleşiyi aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:56 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG