Erişilebilirlik

Sullivan'dan Kiev Ziyaretinde Desteği Sürdürme Sözü 


ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, bugün Kiev'e yaptığı ziyarette 8 Kadım'da yapılacak Kongre ara seçimlerinin ardından da ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin "tereddütsüz" ve "kararlı" şekilde devam edeceğini söyledi.

Sullivan, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'nda yaptığı açıklamada, "Gerekli kaynakların her zamanki gibi buraya ulaştığından emin olma niyetindeyiz ve bunun olması için her iki tarafın da onayını almaya bakacağız" diye konuştu.

Bazı Cumhuriyetçiler ise 8 Kasım'daki Kongre ara seçimlerinde çoğunluğu sağlamaları durumunda Kiev'e yapılan yardımların azaltılması çağrısı yapıyor.

Geçen ay Temsilciler Meclisi'nin en kıdemli Cumhuriyetçi üyesi Kevin McCarthy, Amerikalılar'ın Ukrayna için "açık çek" vermemesi gerektiğini söylemişti.

Ancak Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve başdanışmanı Andriy Yermak ile biraraya gelen Sullivan, Başkan Joe Biden'ın Ukrayna'ya ekonomik, insani ve güvenlik yardımının akmaya devam etmesi için hangi senaryoda olursa olsun partilerüstü işbirliğine açık olduğunu belirtti.

Sullivan, "ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin tereddütsüz ve kararlı olduğu konusunda güvenim sonsuz. Bunu öylesine söylemiyorum" dedi.

Sullivan'ın açıklamasından saatler sonra ABD Savunma Bakanlığı , Kiev için 400 milyon dolarlık yeni bir yardım açıkladı.

ABD ve diğer Batılı ülkelerin askeri ve mali desteği, Kiev'in Rusya tarafından 24 Şubat'ta başlatılan işgale karşı durması için hayati önem taşıyor.

Sullivan'ın ziyareti Demokrat Senatör Chris Coons ve Cumhuriyetçi Senatör Rob Portman'ın Ukrayna ziyaretinden bir gün sonra geldi.

İki senatör Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'ye partilerüstü desteğin süreceği mesajını iletmişti.

Yermak, bugün Sullivan ile yapılan görüşmeyi "çok önemli" olarak değerlendirdi ve ortaklarının "Ukrayna'nın durumunu tamamen anladığını" söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG