Erişilebilirlik

Super Bowl'da Türkiye ve Suriye'ye Yardım Çağrısı


Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) Super Bowl olarak bilinen final karşılaşması bu yıl Arizona eyaletinin Glendale kentinde oynandı. ABD'de milyonlarca kişi tarafından izlenen en büyük spor organizasyonlarından olan şampiyonluk mücadelesi öncesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anıldı ve Kızılhaç'ın bölgedeki yardım çalışmalarının bağışlarla desteklenmesi çağrısında bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da, Amerikalılar'a Türkiye ve Suriye’deki depremlerden etkilenenlere bağışta bulunma çağrısı yaptı. Blinken resmi Twitter hesabından, ABD’de milyonlarca kişi tarafından izlenen Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl’da yapılan yardım çağrısına kulak verilmesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanı, nasıl bağışta bulunabileceğinin Türkiye’de arama-kurtarma çalışmalarına devam eden ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi’nin (USAID) internet sitesinden öğrenilebileceğini bildirdi ve ilgili linki paylaştı.

Kazanan Kansas City Chiefs oldu

Kansas City Chiefs ve Philadephia Eagles takımlarının karşılaştığı finalde Chiefs, Eagles'ı 38-35 mağlup ederek Vince Lombardi Kupası'nı kaldırdı.

Kansas City Chiefs'in 27 yaşındaki yıldız oyuncusu Patrick Mahomes, ayak bileğindeki sakatlığa rağmen takımına liderlik etmeyi başardı. Mahomes, 28 yaşından önce iki kez NFL'in En Değerli Oyuncu (MVP) ünvanını kazanan üçüncü oyuncu oldu.

Chiefs, 2020 yılında da 50 yıl aradan sonra ilk kez San Francisco 49ers takımını mağlup ederek Super Bowl'u şampiyonlukla tamamlamıştı.

57'inci Super Bowl, her iki takımın da Amerikan futbolunda quarterback olarak tanımlanan hücum liderliği pozisyonunda siyah oyuncuların yer alması açısından bir ilk oldu. Philadelphia Eagles takımının quarterback oyuncusu, 24 yaşındaki Jalen Hurts.

Yaklaşık 68 bin kişinin stadyumu doldurduğu karşılaşmada Elon Musk, Paul McCartney ve LeBron James gibi isimlerin de maçı izlediği görüldü.

STÜDYO VOA

Biden’dan barışçı protesto ve hukukun üstünlüğü vurgusu – 2 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG