Erişilebilirlik

Sur Yürüyüşüne Polis Müdahalesi


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde süren sokağa çıkma yasağı ve operasyonlara karşı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine Sur’a yürüyen gruplara polis müdahale etti. Sokak aralarına dağılan gruplarla polis arasındaki çatışma akşam saatlerine kadar sürdü

Yürüyüşe karşı valilik Sur’da yaşayanlar dışında bölgeye giriş çıkışları yasakladı. Bunun yanında Sur çevresi ve kentin genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ancak çağrıya uyup Urfakapı'da toplanan gruplar Sur'a girmek istedi. Polis dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Uyarılara rağmen grup Sur’a girmekte ısrarı edince, polis müdahale etti. Gruptakiler de polise taş, havai fişek attı. Polis ise tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle karşılık verdi.

Bu arada merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Demokratik Toplum Kongresi binası önünde toplanan başka bir grup daha Sur'a yürümek için hazırlık yaparken, polis dağılmaları için uyarıda bulundu. Yürümekte ısrar eden gruba polis müdahale etti.

Polisin müdahale etmesi üzerine çıkan olaylar kentin diğer semtlerine de sıçradı. Urfakapı'da plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edilen gruptan bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı. Olaylara müdahale eden zırhlı araçla, bir TOMA aracı çarpıştı,yaralanan olmadı. Olaylar sırasında yanlarında çocuk bulunan gazdan etkilenen aileler polis tarafından Sur tarafındaki güvenli bölgeye alındı.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG