Erişilebilirlik

Suriye: 80 Polis Öldürüldü


Suriye: 80 Polis Öldürüldü
Suriye: 80 Polis Öldürüldü

Şam hükümeti, ülkenin kuzeybatısında hükümet karşıtı gösterilerin günlerdir devam ettiği kentde düzenlenen bir saldırıda 80 polisin öldürüldüğünü bildirdi.

Resmi medya Cizr el-Şükür kentindeki saldırıdan “silahlı çeteleri”sorumlu tuttu ve olayı “pusu” olarak tanımladı. Suriye hükümeti günboyu yaptığı açıklamalarda ölü sayısını sürekli arttırırken sert ve kararlı karşılık verileceğini vurguladı.

İnsan hakları grupları ise , Cizr el-Şükür ve yakınındaki Khan Şeyhun kentlerinde iki gündür süren çatışmalarda altı güvenlik görevlisi dahil en az 35 kişinin öldüğünü bildiriyor.

Suriye hükümeti basına kısıtlama koyduğu ve yabancı gazetecileri ülkeye sokmadığı için haberler bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

Bu arada, Suriye ordusunun Hama’dan ve güneydeki köylerden çekildiği açıklandı. Ancak bölgede gerilimin hala yüksek olduğu bildiliyor.

İnsan hakları grupları, Cuma günkü gösterilerde çoğu Hama’da olmak üzere en az 65 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü. Görgü tanıklarına göre, güvenlik güçleri Cuma namazından sonra sokaklara dökülen onbinlerce göstericiyi dağıtmak için ateş açtı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG