Erişilebilirlik

Suriye 61 Kadın Mahkumu Serbest Bıraktı


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Şam'ın güneybatısında askeri birlikleri denetliyor (arşiv)
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Şam'ın güneybatısında askeri birlikleri denetliyor (arşiv)
Lübnan’daki rehin Türk pilotların ve Suriye’de isyancıların elindeki rehin Lübnanlı Şii hacıların serbest bırakılması karşılığında Şam hükümeti de cezaevindeki 61 kadın mahkumu serbest bıraktı.

Merkezi Londra’daki Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Katar ve Filistin yönetiminin arabuluculuk yaptığı kapsamlı anlaşma çerçevesinde Şam hükümetinin 67 mahkumu daha serbest bırakmasının beklendiğini bildirdi.

Türkiye’nin Suriyeli isyancılara destek verdiğini öne sürerek Beyrut seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının pilotlarını kaçıran Lübnanlı bir Şii örgüt, bu pilotları, Suriyeli isyancıların kaçırdığı vatandaşlarını kurtarmak için pazarlık kozu olarak tutmuştu.

Suriyeli yetkililer bu rehine ve mahkum takası anlaşması konusunda açıklama yapmadı.

Kimyasal silahları imha çalışmaları sürüyor

Bu arada Suriye hükümetinin kimyasal silahlarını imha programının ilk taslağını bugün (Perşembe) sonuna kadar ülkede incelemeler yapan denetçi ekibe teslim etmesi bekleniyor. Planın tamamıysa Pazar günü teslim edilecek.

Suriye’nin kimyasal silah stoklarını denetleyen Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, birçok tesiste inceleme yaptı. Merkezi Lahey’deki örgüt, 1 Kasım’a kadar Suriye’nin yeni kimyasal silah üretmesini sağlayacak tüm teçhizatın imha edileceğini tahmin ediyor.

Ülkenin büyük kesiminde yaşanan elektrik arızası gideriliyor

Bu arada ülkenin önemli bir kesiminde kesik olan elektrik yeniden verilmeye başladı. Şam Uluslararası Havalimanı yakınında yaşanan bir patlama yüzünden Suriye’nin önemli bir kesiminde elektrik kesintisi yaşanmıştı. Suriyeli yetkililer, enerji santralına giden doğal gaz borularının ‘teröristler’ tarafından bombalandığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG