Erişilebilirlik

Suriye'de 200'den Fazla BM Çalışanı Corona'ya Yakalandı


Birleşmiş Milletler’in Suriye’de görevli 200’den fazla çalışanı Corona virüsüne yakalandı. Reuters Haber Ajansı tarafından BM’de görevli bir üst düzey yetkilinin yazdığı rapordan elde edilen bilgiye göre Suriye’de görev yapan BM çalışanları da salgından etkilendi.

Birleşmiş Milletler’in Suriye’deki Yerleşim ve İnsani Yardım Koordinatörü İmran Rıza, BM yönetimine gönderdiği bir mektupla Suriye’deki BM çalışanları arasında Corona virüsüne yakalananların olduğunu bildirdi.

Rıza, 200’den fazla çalışanda Corona virüsü tespit edildiğini, bu kişilerden bazılarının hastanelerde tedavi altına alındığını, 3 kişinin de tedavi sonrası taburcu edildiklerini belirtti.

Ancak gerçek sayının bunun çok üzerinde olabileceği belirtiliyor. Bu sayıya Suriye’de sahada BM görevlileriyle birlikte çalışan sivil toplum kuruluşlarının gönüllülerinin dahil olmadığı, bu kişiler arasında da Corona enfeksiyonu vakaları görüldüğü ifade ediliyor.

İmran Rıza ayrıca Suriye genelinde de Corona virüsü salgınının etkili olduğunu, son dönemde vakalarda ciddi artışlar görüldüğünü ifade etti.

Suriye’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugüne dek tespit edilen vaka sayısının 3.171 olduğu, 134 kişinin de salgın yüzünden hayatın kaybettiği açıklandı. Ancak ülkedeki savaş koşulları içerisinde test yapma imkanlarının da kısıtlı olmasından dolayı asıl sayının bunun çok üzerinde olabileceği belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler de ülkede Corona virüsü salgınının yayılmasından duyulan endişeyi sık sık dile getiriyor. Suriye’de çok sayıda sağlık çalışanının da Corona virüsü salgını nedeniyle hayatlarını kaybettikleri biliniyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG