Erişilebilirlik

Suriye Demokratik Güçleri Rakka’nın Kuzeyine İlerliyor


Amerika’nın desteklediği Suriye Demokratik Güçleri IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’nın kuzey girişine kadar ilerledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bu gelişmeyle Kürt güçlerin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’ya 3 km kadar yaklaştığını iddia etti.

Gelişme, son günlerde hava saldırılarının yoğunlaşmasının ardından geldi. Amerika’nın desteklediği güçler her yönden kente yaklaşıyor. Suriye Demokratik Güçleri Kasım ayında Rakka’nın IŞİD’den alınması için başlatılan operasyondan bu yana birçok kasabayı ele geçirdi.

Suriye Demokratik Güçleri Rakka’yı kuzeyden, batıdan ve doğudan kuşatmış durumda. Amerika liderliğindeki koalisyon bölgedeki iki köprüyü yıksa da IŞİD’in hala güneyden çıkışı bulunuyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’nın kuzeyinde su ve gaz tesislerini ele geçirdiğini kaydetti.

Amerika liderliğindeki koalisyonun kentin kuzeyinde IŞİD üssü yakınlarındaki bölgeyi hedef aldığı belirtiliyor.

IŞİD’in şiddetini belgeleyen bir örgüt olan “Ses ve Resim Organizasyonu” da Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’nın doğusunda Mashlab’e yaklaştığını belirtti. Kuruluş, Suriye Demokratik Güçleri’nin Mashlab’ın girişinde önemli bir kontrol noktasını ele geçirdiğini ancak bölgeye girmediğini kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bir aracın yakınında patlayan bombanın da 3 kişinin ölümüne ve 10 kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

Suriye devlet medyası da Salı gününün erken saatlerinde IŞİD militanlarının Deyrizor kentini hedef alan topçu saldırısında 13 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

IŞİD, 2015’ten bu yana Deyrizor’un bazı bölümlerini kontrolü altında tutuyor. 90 bin kişi hükümetin kontrolündeki bölgelerde kuşatma altında yaşıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG