Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Hama'ya Girdi


Suriye Ordusu Hama'ya Girdi
Suriye Ordusu Hama'ya Girdi

Suriye’nin Hama kentine hükümet karşıtı gösterileri bastırmak için tank desteğinde birlikler sevk edildi.

İnsan hakları grupları ve kent halkı askerlerin dün erken saatlerde Hama’ya girdiğini, rejim karşıtı olmasından kuşkulandığı kişileri tutukladığını açıkladı. Tutuklamalar sırasında kentde yer yer silah sesleri duyuldu.

Cuma günü Hama’da onbinlerce kişinin katıldığı Devlet Başkanı Beşar Esad’ın istifasını isteyen büyük bir gösteri düzenlenmişti. Esad, bir gün sonra gösteriye izin verdiği için Hama valisini görevden almıştı.

Beşar ‘ın babası Hafız Esad 1982 yılında İslamcı ayaklanmayı bastırmak için Hama’yı top ve tank ateşine tutmuştu. İnsan hakları gruplarına göre kentde en az 20 bin kişi öldürülmüştü.

Amerika ve Avrupa, Beşar Esad ve yardımcılarına, demokrasi yanlısı göstericilere karşı şiddete son vermeye zorlamak için bir dizi yaptırım uygulama kararı aldı.

İsviçre, dün devlet başkanı dahil 23 Suriyeli hükümet yetkilisine mali yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. İsviçre Ekonomik İşlerden Sorumlu devlet Bakanlığı, yaptırımlar kapsamında Suriyeli yetkililerin 32 milyon dolarlık malvarlıklarının dondurulduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG