Erişilebilirlik

Yıldırım: Suriye Rejimine Ait Uçak Düştü


Başbakan Binali Yıldırım, Hatay kırsalında Suriye rejimine ait MİG 23 model savaş uçağının düştüğünü açıkladı.

Hatay'dan yansıyan bilgilere göre; Samandağ ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü bilgisi jandarmaya iletildi. Köylülerce Amanos Dağları eteklerindeki kırsal alana bir savaş uçağı düştüğü ve pilotlarının paraşütle atladığı ihbarında bulunulduğu duyuruldu.

Savaş uçağının düşmesiyle ilgili bilgiyi, Başbakan Binali Yıldırım doğruladı. Yıldırım, Suriye rejimine ait MİG 23 model savaş uçağının düştüğünü ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Hatay Valisi Erdal Ata da, yaptığı açıklamada, "Bugün valiliğimize yapılan bir ihbarda Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik bilgi ulaştı. Bunun üzerine jandarma, emniyet, AFAD ekiplerimiz, yaptığı çalışmalarda henüz uçağının enkazına ulaşılamadı. Uçak ülkemizin değil, muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşünüyoruz. Bulgular onu gösteriyor" dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG