Erişilebilirlik

Suriye Ulusal Koalisyonu'nun Yeni Lideri Ahmet el Carba


Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu İstanbul’da düzenlediği toplantıda başkan olarak Ahmet el Carba’yı seçti.

Türkiye ve Batı ülkelerinin destek verdiği Suriyeli muhalefet grubu eski başkan Ahmet Muaz el Hatip’in istifasından bu yana başkansızdı. Carba, bir aşiret lideri olsa da hem laik Suriyeli gruplara hem de Suudi Arabistan’a yakınlığıyla tanınıyor.

Suriye muhalefeti liderini seçerken, Esat rejimine bağlı kuvvetler isyancılara karşı konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Suriyeli muhalefet eylemcileri, hükümet kuvvetlerinin Şam yakınlarındaki isyancı mevzilerini topçu ateşine tuttuğunu bildirdi. Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, Şam çevresinde yeni çatışmalar çıktığı ve ordunun Humus’taki isyancı mevzilerini yeniden topçu ateşine tuttuğunu bildirdi. Humus’un son birkaç gündür kesintisiz bombalandığını kaydeden örgüt, başkent Şam’ın da içinde bulunduğu Rif Şam ilinin sürekli hava kuvvetlerince hedef alındığını belirtti.

Birleşmiş Milletler göre Suriye’de iki buçuk yıldır devam eden iç savaşta 93 bine yakın kişi öldüğünü bildirdi, ancak tahmin edilen ölü sayısının bunun çok üzerinde olabileceği uyarısında bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG