Erişilebilirlik

"Suriye'ye Askeri Tehdit Devam Etmeli"


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel Kongrede ifade verirken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel Kongrede ifade verirken
Rusya’nın Suriye’nin ‘kimyasal silahlarını uluslararası denetime açması teklifini dikkatle değerlendiren Başkan Barack Obama Senato üyeleriyle biraraya gelirken Dışişleri ve Savunma Bakanları diplomatik çözüm için Suriye üzerinde askeri tehditin devam etmesi gerektiğini açıkladı.
John Kerry ve Chuck Hagel Temsilciler Meclisinde yaptıkları açıklamalarda Kongreden diplomatik çabalar sürerken Obama’ya kuvvet kullanma yetkisi veren karar tasarısını onaylamasını istedi.

Obama, Amerika’nın Suriye’ye askeri müdahalesine onay veren karar tasarısına Kongre üyelerinden destek arıyor. Obama, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Suriye’yi kimyasal silah kullanmaktan alıkoymak için büyük ölçüde diplomasi yolunu tercih ettiğini açıkladı.

Obama Pazartesi günü verdiği röportajlarda da Amerika’nın Suriye’ye askeri müdahale yapmasını istemediğini kaydetti.
Kimyasal silahlar konusunda Rusya ve Suriye'nin son adımını değerlendiren Obama, bu teklifin ancak Amerika’nın ciddi bir askeri tehdidi ve kendilerine verilen uluslararası desteğin ardından geldiğini söyledi.

Obama, Amerika’nın Suriye’deki belli noktalara hava saldırısı içeren önlemlerin Kongre üyelerinden yeterince destek görmeyeceğine inanıyor. Senato’daki yetki tasarısı Obama’ya operasyonu tamamlamak için 90 gün süre verirken, kara müdahalesine izin vermiyor.

Senato çoğunluk lideri Harry Reid, Rusya’nın Suriye ile ilgili teklifini değerlendirmek amacıyla Çarşamba günü yapılması beklenen oylamayı Pazartesi günü erteledi.

Obama Rusya’nın kimyasal silahlarını kontrol altına alma konusunun geçen hafta Rusya’daki G20 zirvesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le aralarında geçen kısa bir sohbet sırasında gündeme geldiğini söyledi.
Obama, önerinin ayrıntılarını Rus yetkililerle görüşmek üzere Dışişleri Bakanı John Kerry’yi görevlendirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG