Erişilebilirlik

Suriye’de Güvenlik Güçlerine Bayram Tatili Yok


Suriye’de Güvenlik Güçlerine Bayram Tatili Yok
Suriye’de Güvenlik Güçlerine Bayram Tatili Yok

Bayramın ilk günü aralarında 13 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 7 kişiyi öldüren polis ve askeri birlikler operasyonlara devam ediyor.

İnsan hakları örgütlerine göre, zırhlı araçlar tarafından desteklenen güvenlik güçleri, rejim karşıtlarını yakalamak için çeşitli kentlerde ev ev arama yapıyor.

Amerika, dün, yaptırım uygulanan Suriyeli yetkililere Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Abdül Kerim Ali ve Beşar Esat’ın danışmanı Bouthayna Şaban’ı da ekledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, bu kişilerin Devlet Başkanı Beşar Esat’ın halkına uyguladığı vahşette rolü olduklarını söyledi.

Yabancı diplomatlara göre, Libya’da Muammer Kaddafi’nin kayıplara karışmasından bu yana, Suriye’de gösteriler hem büyüdü hem de sıklaştı.

Ancak şiddet eylemleri de giderek artıyor. Suriye Devrim Uyum Birliği adlı bir muhalefet örgütü, Ramazan arifesi Hama’ya yapılan tank saldırısında 130, Ramazan ayı içinde ise toplam 551 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Cinayetlerin hemen hemen hepsinden askeri birlikler, sivil polisler ve rejimin ajanları sorumlu tutuluyor.

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, 5 aydır devam eden gösteriler sırasında aralarında 10 çocuğun da bulunduğu 88 kişinin gözaltında iken öldüğünü açıkladı. Bu kişilerden 52’sinin işkence sonucu öldüğü sanılıyor. Örgüte göre, Suriye’de, eskiden, gözaltında iken işkenceyle ölüme yılda ortalama 5 kez rastlanıyordu.

Suriye’nin dünyaca ünlü karikatür sanatçısı Ali Ferzat da geçen hafta silahlı kişilerin saldırısına hedef oldu. Güvenlik güçleri tarafından kaçırılan sanatçı, komaya sokuluncaya kadar dövüldükten sonra Şam yakınlarında bir yol kenarına atıldı.

Esat rejimi en az 2,200 sivilin ölümünden, kimsenin ne olduğunu bilmediği militan grupları ve hayali çeteleri sorumlu tutuyor.

Suriyeli eylemcilerin Beatles'ların ünlü Let It Be parçasından yaptıkları devrim şarkısı:

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG