Erişilebilirlik

Suriye’de İki Büyük Muhalefet Grubu Birleşti


En az 5,000 kişinin ölmesine rağmen gösteriler sürüyor..
En az 5,000 kişinin ölmesine rağmen gösteriler sürüyor..

Suriye Ulusal Konseyi (SNC) ile Suriye Demokratik Değişim (NCB) örgütü Beşar Esat rejimine karşı birlikte mücadeleye karar verdi

Dün, geç saatlerde, iki örgütün temsilcileri arasında Kahire’de imzalanan anlaşma Esat devrildikten sonra izlenecek yola açıklık getiriyor.

Bu arada Arap Birliği gözlemcilerinin varlığına rağmen Suriye’de cinayetler kesilmedi. Dün yine asker, polis ve silahlı rejim militanları çeşitli kentlerde yapılan gösteri ve yürüyüşlerde halkın üzerine ateş açtı.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Hama ve Dara’daki olaylarda güvenlik kuvvetlerinin çivili bomba kullandığını, ölen 32 kişinin yanı sıra çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Arap Birliği gözlemcileri sık sık çatışmalara sahne olan kentlerde temaslarına devem ediyor. Yetkililer gözlemcilerin Şam, Hama, Hulus ve Dara’da halktan kişilerle görüştüğünü bildirdi.

Arap Birliği Şam hükümetinin örgüte verdiği sözü tutup tutmadığını anlamak için Suriye’ye 60 gözlemci göndermişti. Devlet haber ajansı SANA gözlemcilerin ülkeyi çok sakin bulduklarını haber verdi.

İnsan hakları derneklerine göre, hükümet gösterilerde tutuklanan kişileri Arap Birliği gözlemcilerinden saklamak için askeri cezaevlerinde ve açıktaki donanma gemilerinde tutuyor. Muhalefet lideri Burhan Galyun en az 100,000 tutuklu bulunduğu görüşünde.

Suriye’de demokrasi hareketinin başladığı günden buyana ölü sayısı 5,000’ni geçmiş durumda.

Dün, Dara’da, bir Arap Birliği gözlemcisi, silahlı kişilerin gizli yerlerden halkın üzerine ateş açtığını kendi gözleriyle gördüğünü söylüyor ve yetkililerden buna derhal son verilmesini istiyor:

Dün yine Dara'da askerlere direnen kadınlar:

XS
SM
MD
LG