Erişilebilirlik

Suriye’de Ölü Sayısı Giderek Yükseliyor


BM ve Arap Birliği özel temsilcisi, ateşkese rağmen cinayetlerin sürmesinden çok ciddi kaygı duyduğunu belirtti. BM ölü sayısının en az 9,000; insan hakları dernekleri ise 11,000 olduğunu tahmin ediyor.

Suriye devlet gazetesi Teşrin ise, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’u rejim karşıtlarını desteklemek ve saldırılarını sürdürmeye teşvik etmekle suçladı. Gazetenin yorumunda Ban Ki Moon’un rejim karşıtlarını değil hep hükümeti eleştirdiği ileri sürülüyor.

Bu arada bugün başkent Şam çevresinde askeri birliklerle direnişçiler arasında çıkan çatışmada 10 kişi öldü. Lazkiye’de çıkan olaylarda ise can kaybı konusunda bilgi alınamadı.

Öte yandan Ürdün hükümeti Suriye’ye silah götürdüğü sanılan bir gemide arama yapıldığını ve içi top ve havan mermisiyle roket atar dolu üç büyük konteynırın gemiden indirildiğini açıkladı.

Yetkililere göre Libya’nın Trablusgarp kentinde kalkan Lütfullah 3 adlı gemi daha sonra Mısır’ın İskenderiye limanına uğramış.

Birleşmiş Milletler eski genel sekreteri Kofi Annan'ın girişimiyle 12 Nisan'da sağlanan ateşkesi denetlemek için şu anda Suriye’de 15 gözlemci bulunuyor. Gözlemci sayısı gelecek hafta 30, önümüzdeki aylarda ise 300’e çıkacak.

Güvenlik kuvvetleri dün Şam'da ölen kişilerin bugün yapılan cenaze törenine de müdahale etti.

Humus'un Sultaniye semtindeki tahribat

XS
SM
MD
LG