Erişilebilirlik

Suriye’de Sivillerin Katliamı Devam Ediyor


Humus'ta yanan bir bina
Humus'ta yanan bir bina

Beşar Esat ordusunun sabah Humus’a karşı başlattığı topçu saldırısı bütün gün devam etti

Beşar Esat ordusunun sabah Humus’a karşı başlattığı topçu saldırısı bütün gün devam etti

Sabahın erken saatlerinde başlayan topçu ve tank ateşi, kentin, Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki Baba Emir ve Halidiye semtlerinde yoğunlaştı.

Sadece bugünkü top ateşinde en az 57 sivil hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı onlarca bina tahrip oldu. Yüzlerce aile çoluk çocuk kentin başka yerlerine kaçtı. Hastane ve kliniklerde yer kalmadığı, yaralıların artık sokaklarda tedavi edildiği de gelen haberler arasında.

Amerika’nın Sesi radyosuna bilgi veren eylemciler bugün Zebadani ve Dara’nın da ateş altında kaldığını bildirdi.

Esat’a bağlı askeri birliklerin Cumartesi gününden bu yana devam eden saldırısında ölü sayısı artık yüzlerle ölçülüyor. Giderek büyüyen çatışmalar Devlet Başkanı Beşar Esat’ın Alevilerin kontrolündeki ordusuyla çoğunluktaki Sünni halk arasında mezhep çatışmasına dönüşmek üzere.

Rejim şiddet eylemlerinden kimsenin ne olduğunu bilmediği “silahlı terörist örgütleri” sorumlu tutuyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon şiddet olaylarını incelemek amacıyla, Arap Birliği ile Suriye’ye ortak bir heyet gönderebileceğini söyledi.

Haberlere göre Arap Birliği Başkanı Nabil Elarabi de Suriye’den geri çekilen örgüt gözlemcilerini geri göndermeyi düşünüyor.

Öte yandan Libya Suriyeli diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre tanıdı. Berlin hükümeti de Almanya’daki rejim karşıtlarını fişlemekle suçlanan 4 Suriyeli diplomatı sınır dışı ediyor.

XS
SM
MD
LG