Erişilebilirlik

Suriye'den Kimyasal Silah Açıklaması


AB Dışişleri Yetkilisi Catherine Ashton Suriye ile ilgili belgeleri imzalarken
AB Dışişleri Yetkilisi Catherine Ashton Suriye ile ilgili belgeleri imzalarken
Şam hükümeti kimyasal silahları sadece yabancı bir saldırıya karşı kullanacağını asla kendi halkını hedef almayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdissi Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında Suriye ordusunun kimyasal silah stoklarını güvenli biçimde koruduğunu söyledi.

Bu arada İnsan hakları eylemcileri isyancılarla hükümet kuvvetleri arasındaki çatışmaların Şam ve Halep’te devam ettiğini bildiriyor.

Çatışmalar sürerken Avrupa Birliği dışişleri bakanları Suriye’ye giden tüm şüpheli hava ve deniz yolu kargolarının denetlenmesini öngören bir planı onayladı. Denetlemeler sadece Avrupa Birliği bölgesinde yapılacak ve 2011 Mayısında yürürlüğe giren ambargoyu güçlendirecek.

Öteyandan Arap liderler Suriye devlet Başkanı Beşar Esad’a ülkesinden ayrılmayı kabul ederse güvenli geçiş sağlama sözü verdi.
Pazar günü Doha’da olağanüstü toplanan Arap Birliği dışişleri bakanları Esad’ı çekilmeye çağırdı ancak ayrılırsa nereye yerleşeceği konusunda bilgi vermedi. Bakanlar ayrıca Suriye mültecilere 100 milyon dolar yardım kararı da aldı.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Suriye’de bugüne kadar 17 bin kişinin öldüğünü açıkladı.
BM daha önceki açıklamalarında ölü sayısını 10 bin civarında tahmin ediyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG