Erişilebilirlik

İç Savaştan En Çok Çocuklar Yara Alıyor


Suriye'deki Savaştan En Çok Çocuklar Yara Alıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Suriye’de hala devam eden iç savaştan en çok çocuklar yara alıyor. Ülkelerini terk edip Türkiye ve Avrupa ülkelerine sığınan mülteciler bir yandan barınma sorunu yaşarken diğer yandan da ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor.

Sokaklarda mendil satarak hayatını idame ettirmek zorunda olan Suriyeli kız, ailesiyle birlikte boş bir dükkanda yaşadıklarını söylüyor. İç savaşta kardeşinin öldüğünü anlatan küçük kız, Suriyeli muhaliflerden kaçtıklarını, savaş bitirse ülkelerine dönmek istediğini anlatıyor:

Türkiye’den Avrupa’ya geçmek isteyip istemediğini sorduğumuz Suriyeli bir diğer mülteci çocuk, ailesinin Avrupa’ya geçmek istemediğini çünkü korktuklarını anlatıyor:

Taksim’de çocuklar için oyuncak satarak para kazanmaya çalışan Muhammed Cello, ailesiyle Yunanistan’a geçmek isterken boğularak ölen Suriyeli Aylan’a çok üzüldüğünü, buna rağmen ölümü göze alarak Avrupa’ya gitmek istediğini söylüyor:

Çoğu zaman yalın ayakla sokaklarda gördüğümüz çocuk mültecilerin dramı devam ederken, bebekleriyle birlikte dilencilik yapan ailelerin sayısı da günden güne artıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG