Erişilebilirlik

Suudi Vatandaşları Hac Ziyareti Yapıyor


Onbinlerce Müslüman Mekke’de Hac ibadetine başladı. Geçen yılın ardından bu yıl da Hac ziyareti Corona salgını tedbirleri kapsamında yapılıyor. Hac ziyaretinde bulunanlar sosyal mesafe kurallarına uyarak ve maske takarak ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Normal şartlarda her yıl milyonlarca Müslüman'ın akin ettiği Mekke’ye iki yıldır sadece sınırlı sayıda ziyaretçi alınıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de Suudi Arabistan, sadece ülke içerisinde oturma izni bulunanlara ve kendi vatandaşlarına Hac izni verdi. Hacı adayları günler öncesinden itibaren ibadetlerine başlamak üzere Arabistan’ın dört bir yanından Mekke’ye akın etti.

Suudi Vatandaşları Hac Ziyareti Yapıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Geçen yıl sadece bin kadar kişinin Hac ibadetini gerçekleştirmesine izin veren Suudi yönetimi, bu sene aşılarını tam olarak yaptırmış 60 bin kişiye Kabe ziyareti ve Hac görevlerini tamamlamaları için izin verdi.

Suudi Arabistan’ın eskiden olduğu gibi yurtdışından Müslümanlar'ın ne zaman Kabe ziyaretlerine izin vermeye başlayacağı henüz bilinmiyor.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında yetkililer, Kabe’nin bulunduğu tavaf alanını günde birkaç kez dezenfekte edip temizliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG