Erişilebilirlik

Tahıl anlaşmasından çekilen Rusya Ukrayna'nın Odesa Limanı'nı hedef aldı


Odesa Limanı Rusya tarafından hedef alındı
Odesa Limanı Rusya tarafından hedef alındı

Rusya, Ukrayna’nın Odesa Limanı'nı insansız hava araçları ve roketlerle vurdu. Saldırının Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Rusya’nın son saldırıyı ayrıca Ukrayna’nın Kırım Köprüsü'nü vurmasına karşılık olarak düzenlediği de ifade ediliyor. Moskova, köprünün Ukrayna’nın insansız hava araçları tarafından vurulduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

Köprünün vurulmasından çok kısa bir süre sonra Rusya’dan tahıl anlaşmasının uzatılmayacağına dair açıklama gelmişti. Söz konusu çekilme kararı Birleşmiş Milletler ve uluslararası kamuoyu tarafından gıda güvenliğini riske attığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Rusya’nın Odesa Limanı'nı hedef almasının ardından Telegram kanalından açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Andriy Yermak, yaptığı açıklamada Moskova’yı eleştirdi. Yermak, Ukrayna’nın gıda ihracatına yönelik eylemlerin dünya genelinde 400 milyon insanın hayatını tehlikeye attığını söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada da Odesa ve Mikolayiv bölgeleri üzerinde 6 roket ve 31 insansız hava aracının vurularak düşürüldüğü belirtildi.

Düşürülen füzeler ve insansız hava araçlarının yerleşim yerlerinde bazı evlere ve Odesa Limanı'nda bazı altyapı tesislerine zarar verdiği de belirtildi. Mikolayiv şehrindeki limanda da yangın çıktığı açıklandı.

Öte yandan Rusya, zarar gören Kırım Köprüsü'nde trafiğin tek şerit üzerinden yeniden sağlanmaya başladığını duyurdu.

Forum

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG