Erişilebilirlik

Taleban Bahar Saldırısını Başlattı


Taleban Bahar Saldırısını Başlattı
Taleban Bahar Saldırısını Başlattı

Afganistan’da Taleban’ın başlattığı bahar saldırısının ilk gününde 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Güneydoğu’daki Paktia ilinin Şeykin bölgesinde bir Pazar yerinde düzenlenen dört kişinin öldüğü bombalı intihar saldırısını Taleban üstlendi. Ölenler arasında yerel yönetim başkanının bulunduğu saldırıda 12 kişi de yaralandı.

Paktia valiliğinin sözcüsü intihar bombacısının 12 yaşında olduğunu açıkladı. Yetkililerin bombacının yaşını nasıl belirledikleri bilinmiyor. Taleban’ın, bu yaşta çocukları intihar bombacısı olarak kullanması ender görülen bir olay.

Doğu’daki Gazni ilinde bir polis aracını pusuya düşüren militanlar, çıkan çatışmada iki polisle iki sivili öldürdü. Yine Gazni’de emniyet müdürlüğünün önünde bir bisiklete yerleştirilmiş bombanın patlaması sonucu en az 11 kişi yaralandı.

Doğu’daki Logar ilinde Taleban’ın düzenlediği saldırıda iki kişi hayatını kaybederken , güney’deki Kandıhar kentinde de motorsiklete binmiş militanlar bir Afgan askerini öldürdü.

Taleban yıllık bahar saldırısına Pazar günü başlayacağını; askeri üsler ve konvoyların yanısıra barış konseyi üyeleri dahil Afgan yetkilileri hedef alacağını açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG