Erişilebilirlik

Tayland’da Kreşe Silahlı Saldırı: 34 Ölü


Tayland’da bir kreşe düzenlenen silahlı saldırıda 22’si çocuk toplam 34 kişi hayatını kaybetti.

Polis yetkilisi Chakkraphat Wichitvaidya, olayla ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıl uyuşturucu nedeniyle görevinden ihraç edilen eski polis memuru saldırganın bir kreşe silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlediğini söyledi.

Polis ayrıca saldırganın kendini öldürmeden önce karısı ve çocuğunu da öldürdüğünü kaydetti.

Olay sırasında yakın bir ofiste çalışan görgü tanığı Jidapa Boonsom, Reuters'e yaptığı açıklamada, silahlı saldırgan geldiğinde kreşte yaklaşık 30 çocuğun bulunduğunu, bu sayının şiddetli yağmur nedeniyle normalden daha az olduğunu söyledi.

"Saldırgan öğle yemeği saatinde geldi ve önce kreşteki dört ya da beş görevliyi vurdu" diyen Jidapa, vurulanlar arasında sekiz aylık hamile bir öğretmenin de bulunduğunu belirtti.

"İnsanlar ilk başta havai fişek olduğunu düşündü" diyen Jidapa, silahlı saldırganın daha sonra çocukların uyuduğu kilitli bir odaya zorla girdiğini ve odadaki çocukları bıçakla öldürdüğünü anlattı.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda, Bangkok'un 500 kilometre kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu eyaletinde bulunan Uthai Sawan kasabasındaki kreşte yerde üzerleri çarşaflarla örtülmüş çocuklar görülüyor.

Bölgedeki diğer bazı ülkelere göre silah sahiplerin sayısı fazla ve yasadışı silahlar yaygın olsa da Tayland'da silahlı saldırılar nadiren görülüyor.

Tayland’da 2020 yılında, bozulan bir emlak anlaşmasına öfkelenen bir asker, düzenlediği silahlı saldırıda 29 kişiyi öldürmüş, 57 kişiyi de yaralamıştı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG