Erişilebilirlik

Tel Abyad'da Bombalı Saldırı: 'Siviller Hedef Alındı'


Tel Abyad'ta bu ay ikinci kez bombalı saldırı düzenlendi.
Tel Abyad'ta bu ay ikinci kez bombalı saldırı düzenlendi.

Suriye’nin Tel Abyad kasabasında yaşanan saldırıda ilk belirlemelere göre en az 10 kişi hayatını kaybetti. Olayda 20’den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölenler arasında aynı aileden 4 kişinin de bulunduğunu açıkladı. Sivillerin hedef alındığı saldırıyla ilgili yerel halkın PKK ve YPG'yi suçladığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “DEAŞ’tan farkı olmayan PKK/YPG terör örgütü, masum sivillere saldırmayı sürdürüyor. Bebek katili teröristler bugün de Tel Abyad’ın sanayi bölgesinde işinin başında bulunan sivil halka bombalı araçla saldırdı. İlk bilgilere göre 3 kişi katledildi, 20’den fazla kişi de yaralandı” denildi.

Reuters haber ajansı, Suriye Demokratik Güçleri'nin de saldırıdan Türkiye'nin desteklediği paralı askerlerin sorumlu tuttuğunu bildirdi.

Saldırının ardından yaralıların bir kısmının Tel Abyad’ın hemen karşısındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki hastaneye getirildikleri belirtiliyor.

Bu ayın başında yine Tel Abyad’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda da en az 13 sivil hayatını kaybetmiş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze protestoları eşliğinde ABD Kongresi’nde ifade veriyor - 21 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG