Erişilebilirlik

Tolu: 'Mücadele Devam Edecek'


Terör bağlantılı suçlamalar nedeniyle Türkiye’de davası devam eden Alman vatandaşı Meşale Tolu mahkemenin seyahat yasağını kaldırmasının ardından Almanya’ya döndü.

Alman haber ajansı dpa, Tolu’nun Pazar günü Stuttgart’a indiğini belirtti. Pazar erken saatlerde de Tolu, Türkiye’deki havaalanında kendisinin oğluyla bir fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı ve “17 ay sonra eve gitmek” ifadesini kullandı.

Tolu, İstanbul’dan Stuttgart Havaalanı’na varışı sırasında yaptığı açıklamada, “Bugün burda olabilirim fakat yüzlerce meslektaş, muhalif, avukat, öğrenci-70 bin öğrenci cezaevinde- özgür değil” dedi.

Tolu, Türkiye’de cezaevindeki meslakdaşları için mücadelesinin devam edeceğini belirtti.

Tolu, “Cezaevinde olduğum ülkeden ayrıldığım için mutlu olamıyorum çünkü hiçbirşeyin değişmediğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

Tolu, geçen Nisan ayında maskeli polislerin gece yarısı evini nasıl bastığını kendisini ve uyuyan oğlunu nasıl uyandırdıklarını da anlattı.

Meşale Tolu’nun eşi Suat Çorlu Türkiye’de terör suçlamaları nedeniyle hala cezaevinde. Tolu, yeniden tutuklanmasından korkmasına rağmen mahkemede yer almak için Türkiye’ye döneceğini de kaydetti.

Tolu, terör propagandası yapmak ve Marxist-Leninist Kominist Partisi’ne üye olmakla suçlanıyor. Tolu suçlamaları reddediyor.

Mahkeme devam ederken, Tolu cezaevinden çıkarılmış ancak seyahat yasağı devam etmişti. Seyahat yasağının kaldırılmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, gelişmeyi Türkiye’yle ilişkilerin iyileştirilmesinde ileriye doğru atılmış bir adım olarak nitelemişti.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG