Erişilebilirlik

Trafo'daki Patlama New York'ta Uzaylı Paniğine Neden Oldu


Queens bölgesinde meydana gelen trafo patlaması sonucu New York'ta gökyüzü aydınlandı
Queens bölgesinde meydana gelen trafo patlaması sonucu New York'ta gökyüzü aydınlandı

New York’un Astoria semtinde elektrik dağıtım şirketi Con Edison’a bağlı trafo merkezinde meydana gelen patlama büyük paniğe neden oldu.

New York’ta gece meydana gelen patlama sonrasında gökyüzü aydınlandı. Astoria’daki trafo merkezinde çıkan yangın söndürüldü ancak kentte büyük bir panik yaşandı.

Patlamadan sonra, gece karanlığının mavi bir renkle aydınlanması nedeniyle New York’a bir terör saldırısı yapıldığı iddiaları, paniğin daha da artmasına neden oldu. Patlama sonrasında özellikle sosyal medyadan uzaylıların kente indiği ve UFO iddiaları sonrasında yetkililer, “Uzaylılar değil” açıklamaları yapmak zorunda kaldı.

Patlama sonrasında kentte bir çok metro seferi durdu. Bazı semtlerde elektrikler kesildi.

Havaalanında uçak seferleri durdu

Patlamanın meydana geldiği Astoria semti yakınlarındaki LaGuardia Havaalanı’nda meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle uçak seferleri aksadı.

Jeneratörlerin devreye girmesi sonrasında LaGuardia’da uçak seferleri gecikmelerle yapılmaya başladı.

New York Belediye Başkanı De Blasio’nun sözcüsü, gökyüzünün aydınlanıp mavi renge bürünmesinin uzaylılarla bir ilişkisi olmadığını belirterek, bir trafo merkezindeki elektrik arızası sonrasında patlamada olduğunu söyledi.

New York Polisi: “ Uzaydan New York’a bir tehdit yok”

New York Emniyet Müdürlüğü (NYPD), kentte uzaydan gelen herhangi bir tehdit olmadığını açıkladı. Enerji Dağıtım firması Con Edison, yerel saatle 21:00’da meydana gelen patlamanın nedenlerini araştırdıklarını belirterek, “ Astoria'daki trafo merkezimizde, bazı elektrik transformatörlerinde meydana gelen arıza sonrasında patlama yaşandı. Bazı semtlerde elektrik kesintisine yol açan patlamanın nedenlerini araştırıyoruz.” açıklamasını yaptı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG