Erişilebilirlik

Trump: “Affetme Yetkim Var”


Amerika Başkanı Donald Trump insanları affetme yetkisi olduğunu belirtti. Trump bu açıklamayı Rusya soruşturması nedeniyle aile üyeleri hatta kendisini affetmeyi düşündüğü yönünde basında çıkan haberler üzerine yaptı.

Amerikan medyasında Başkan Trump’ın ve ekibinin kendisine yakın isimleri ve kendisini affetmenin yollarını aradığı yönünde haberler çıkmıştı.

Trump, Cumartesi günü twitter hesabından “Herkes Amerikan Başkanı’nın tamamen affetme yetkisi olduğu konusunda hemfikir” açıklamasını yaptı.

Başkanlar suç belirlenmeden önce ya da kişi suçlanmadan önce affetme yetkisine sahip.

Bazı uzmanlar Trump’ın kendini affetme konusunda ise son kararı Anayasa Mahkemesi’nin vermesi gerektiğini söylüyor.

Trump şu ana kadar Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahalesiyle ilgili henüz federal yetkililerce suçlanmış değil.

Özel savcı Robert Mueller, Trump ekibiyle Rus yetkililer arasında geçen yılki seçim kampanyası sırasında bir iletişim ya da ilişki olup olmadığını araştırıyor.

Trump twitter mesajında, Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın Rus Büyükelçi ile seçim kampanyasıyla ilgili konuları konuştuğu yönünde basında çıkan haberleri de eleştirdi.

Trump’ın hedefinde haberin yayınlandığı gazete Washington Post vardı.

Amerika Başkanı twitter mesajında, “Yeni istihbarat sızıntısı Amazon Washington Post’tan, bu sefer Jeff Sessions’a karşı. Bu yasadışı sızıntılar Comey’ninki gibi durmalı” dedi.

Trump’ın ‘affetme’ konusundaki düşüncelerine Demokratlar tepkili.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu üyesi Demokrat Senatör Mark Warner suça karışmış bir kişinin affedilmesinin çizginin geçilmesi anlamına geliceğini söyledi.

Rusya soruşturmasıyla ilgili olarak Trump’ın oğlu Donald Trump Jr ve Trump’ın eski kampanya yöneticisi Paul Manafort Senato İstihbarat Komisyonu’na kapalı oturumda ifade verecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG