Erişilebilirlik

Trump Taleban'la Müzakere Yolunu Kapattı


Başkan Trump Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin üyelerini ağırladığı Beyaz Saray’daki çalışma yemeğinde ağırladı.
Başkan Trump Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin üyelerini ağırladığı Beyaz Saray’daki çalışma yemeğinde ağırladı.

Başkan Donald Trump, Afganistan’daki son saldırıların ardından ABD’nin Taleban'la görüşmek istemediğini söyledi.

Trump bu açıklamayı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin üyelerini ağırladığı Beyaz Saray’daki çalışma yemeğinde yaptı.

Taleban’la müzakere yolunu kapatan Trump, “Yapılacak bir görüşme görmüyorum. Bence buna hazırlıklı değiliz. Orada çok farklı bir savaş var. Hem sol kanattan hem sağ kanattan masum insanlar öldürülüyor” dedi.

Trump, “Kendi insanlarına, kadınlarına, çocuklarına yaptıkları katliamları görüyorsunuz. Korkunç. Taleban'la görüşmek istemiyoruz. Bitirmemiz gerekeni bitireceğiz. Kimsenin başaramadığını biz başaracağız” diye konuştu.

Geçen Cumartesi Kabil’de Taleban’ın düzenlediği intihar saldırısında 100’den fazla kişi hayatını kaybetmiş, en az 235 kişi yaralanmıştı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin Washington ziyaretlerinde, ABD’nin BM Temsilcisi Büyükelçisi Nikki Haley’nin geçen Aralık ayında bir askeri üste açıkladığı İran’a ait füze parçalarını incelemesi bekleniyor.

Haley, kısa menzilli füze kalıntılarının ve askeri teçhizatın, İran’ın Yemen’deki Şii ayrılıkçıları silahlandırdığını tartışmasız kanıtladığını öne sürmüştü.

Konsey üyeleri ayrıca Yahudi Soykırımını Anma Müzesi’ni ziyaret edecek. Bu ziyarete Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster da katılacak. BM yetkililerinin ayrıca Suriye’deki çatışmalarla ilgili bir sergiyi de gezmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG