Erişilebilirlik

Trump 'CNN'i Dövdüğü' Video Paylaştı


Trump 'CNN'i Dövdüğü' Video Paylaştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Başkan Donald Trump, Amerika'daki ana akım medyaya gösterdiği tepkinin dozunu giderek artırıyor. Trump son olarak Twitter üzerinden, CNN yazılı bir karakterle güreşirken ve onu yere sererken gösteren bir montaj video paylaştı.

Videonun sonunda da ekranın sağ alt köşesinde CNN yerine "FNN" (Fake News Network - Sahte Haber Ağı) yazısı beliriyor.

Başkan Trump dün de, sosyal medyayı kullanımını "modern zamana uygun başkanlık tipi" olarak tanımlamıştı.

Videonun orijinali, Trump'ın 2007 yılında katıldığı bir Amerikan güreşi etkinliğine ait. Başkan'ın bugün paylaştığı videoda, Trump'ın rakibinin kafasında CNN logosu olduğu görülüyor. Videoda takım elbiseli Trump, rakibini yere deviriyor ve yerde defalarca yumrukladıktan sonra zafer edasıyla olay yerinden uzaklaşıyor.

Trump'ın bu paylaşımı, gazetecilere karşı şiddeti özendirdiği gerekçesiyle tepki çekerken, Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Tom Bossert ABC kanalına yaptığı açıklamada, "Hiç kimse bunu bir tehdit olarak algılamaz, umarım öyle olmaz" dedi.

CNN kanalı ise yaptığı yazılı açıklamada, "ABD başkanının gazetecilere karşı şiddeti teşvik ettiği üzücü bir gün.Yurtdışı ziyaretine ve Vladimir Putin'le ilk görüşmesine hazırlanmak, Kuzey Kore sorunuyla uğraşmak ve sağlık sistemi yasası üzerinden çalışmak yerine, makamının taşıdığı itibarın çok çok altında çocukca bir davranış içerisine giriyor. BİZ işimizi yapmaya devam edeceğiz. O da kendi işini yapmaya başlamalı" ifadeleri kullanıldı.

Trump hafta içinde de,MSNBC televizyonundaki “Morning Joe” adlı sabah haberleri programıyla ilgili olarak Twitter’a “Reytingleri kötü olan Morning Joe’da benimle ilgili kötü şeyler konuştuklarını duydum (daha fazla izlemeyin) peki yılbaşı gecesi yakınlarında düşük zekalı deli Mika ile üşütük Joe Mar-a-Lago’da art arda 3 gece benimle görüşmek için ne diye ısrar ettiler, ben de hayır dedim. Yeni yaptırdığı yüz gerdirme ameliyatı sebebiyle Mika’nın hala yüzünde kanlar vardı” diye yazmıştı.

Bu tweetler bir anda tüm televizyon kanalları ve internet sitelerinde en çok konuşulan konu haline gelmiş, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçiler'den tepki görmüştü.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG