Erişilebilirlik

Trump Doktorunu Bakan Olarak Atadı


Amiral Ronny Jackson
Amiral Ronny Jackson

Başkan Donald Trump kabinesinde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Trump şimdi de Muharipler Bakanı David Shulkin’i görevden alarak, yerine Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson’ı atadı.

Bu görev değişikliğini de yine Twitter üzerinden duyuran Trump, mesajında, “Yeni Muharipler Bakanı olarak çok saygıdeğer Amiral Ronny Jackson’ı aday gösterme niyetini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Bakanlığı vekaleten Savunma Bakanlığı’ndan Robert Wilkie yürütecek. Dr. David Shulkin’in ülkemize ve harika muhariplerimize yaptığı hizmetlerden minnettarım” diye yazdı.

Shulkin’in yerine aday gösterilen Jackson, Beyaz Saray doktoru olarak Trump’ın da kişisel doktorluğunu yapıyordu ve başkanın son sağlık taramasını da yapan kişiydi. Jackson bu göreve eski başkan Barack Obama tarafından 2013’te atanmıştı ve Trump döneminde de görevde kalmıştı.

Shulkin de Obama döneminden kalma bir isimdi. Shulkin ülkenin en ikinci en büyük hükümet kurumu olan bakanlıkta aylardır, üst düzey ekibi arasındaki Trump’ın siyasi atamasıyla gelen ve kendisini bu görevde istemeyen bir grupla güç mücadelesi içindeydi.

New York Times gazetesine verdiği demeçte Shulkin, ismini açıklamadığı ve ülkedeki 19 milyon muharibe yönelik sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesini savunduğunu söylediği Trump danışmanlarının, kendisinin görevden alınmasını istediğini öne sürdü.

Shulkin, “Beni özelleştirmenin önündeki engel olarak gördüler. Çünkü bence özelleştirme, muhariplerimize yönelik sağlık hizmetlerinin zararına olsa dahi, seçilmiş kişiler ve şirketleri karlarla ödüllendirmeyi amaçlayan siyasi bir konu” dedi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG