Erişilebilirlik

Trump'ı Destekleyen Çinli Amerikalı Sayısı Artıyor


Trump'ı Destekleyen Çinli Amerikalı Sayısı Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Yeni bir araştırma, Asya kökenli Amerikalı seçmenler arasında Demokrat Parti’ye oy verenlerin, Cumhuriyetçi Parti’yi destekleyenlerin üç katı olduğunu gösteriyor. Bu seçmenler, Trump’tan çok Clinton’u tercih ediyor. Ancak Trump’ı Destekleyen Çinli Amerikalılar adlı grup, farklı bir çizgide.

Trump’ı Destekleyen Çinli Amerikalılar grubu üyelerini gözden kaçırmak neredeyse imkansız. Bunlardan biri olan Tian Wang, ”Hepimiz Trump’ı seviyoruz. Trump çok dürüst konuşuyor” diyerek Trump'a olan desteğini dile geitriyor.

Los Angeles’ta yaşayan Wang, emlak milyarderi Donald Trump’ın yaptığı birçok konuşmayı internette izlemiş. Trump’ı Destekleyen Çinli Amerikalılar grubunu kuran Wang, üyelerini, Çin sosyal medya uygulaması WeChat’le örgütlüyor. Grubun Amerika’da 2 bin üyesi var.

Kimileri Trump’ın sözlerini rencide edici bulsa da bu grubun üyeleri, Trump’ın dobralığından memnun. Nancy Jian, ”Trump’ın konuşmalarını anlıyorum. Bir baba gibi. Örneğin kendisini dinlemediğim zaman babam da benimle böyle konuşur. Bizi azarlar. Ama bunu bir sorun olaran algılamam. Trump’ın girişimci ruhu, sert ve yılmak bilmeyen kişiliği ülkeyi yönetme tarzına yansıyacak” diye konuşuyor.

Trump, Çin’i döviz manipülatörü olarak suçlamıştı. Ancak grubun üyeleri, Trump’ın Çin hakkından sözlerinden rahatsız değil. Kendi öz değerleriyle örtüştüğü için Trump’ı ve Cumhuriyetçi Parti’yi savunduklarını söylüyorlar.

Grup üyeleri, Asya kökenli azınlıklar arasında küçük bir dernek. Ancak sekiz yıllık Obama döneminden sonra Amerika’nın Trump’a ihtiyacı olduğu görüşünden taviz vereceğe hiç benzemiyorlar.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG