Erişilebilirlik

Trump’ın Asya Gezisinde İlk Durağı Japonya


Başkan Trump, 13 günlük Asya gezisinin ilk durağı olan Japonya’ya vardı. Trump’ın gezide Kuzey Kore sorununa odaklanması bekleniyor.

Uçuş sırasında başkanlık uçağı Air Force One’da basın mensuplarıyla konuşan Trump, Amerika’nın Sesi Beyaz Saray muhabiri Steve Herman’ın ‘Kuzey Kore halkına bir mesajınız var mı?’ sorusuna şöyle yanıt verdi: ‘Bence harika insanlar. Çok çalışkanlar. Sıcak kanlılar, dünyanın bildiği ve anlayabileceğinden çok daha sıcak insanlar. Harika insanlar. Umarım her şey herkes için çözümlenir. Bu insanlar ve herkes için çözüm üretebilirsek muhteşem bir şey olur.’

Başkan Trump, Filipinler’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le de görüşebileceklerinin sinyalini verdi.

Başkan Donald Trump, Asya ziyareti öncesi Hawaii’de Pearl Harbor anması için bir gün geçirdikten sonra Japonya’ya doğru yola çıktı.

Başkan, Hawaii’de Japonya’ya uçmak üzere havaalanına gitmeden önce, Trump Uluslararası Oteli’ne uğradı. Aracından inip otele giren Trump, lobide çalışanlarla konuştu.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders basına Başkan Trump’ın otel çalışanlarına merhaba demek ve emekleri için teşekkür etmek istediğini söyledi.

Başkan Trump, Pearl Harbor’da, 7 Aralık 1941’de Japonya’nın saldırısında batan USS Arizona gemisine çelenk bıraktan sonra, ‘çok önemli bir gezi’ olarak tanımladığı Asya gezisi dönüşü Hawaii’de bir gün daha geçirmek istediğini ancak Filipinler’deki Doğu Asya Zirvesi’nde daha uzun bulunmak için bu planı iptal ettiğini belirtti.

Trump 13 gün sürecek Asya ziyaretinde, Filipinler öncesi Japonya, Güney Kore, Çin ve Vietnam’a gidecek.

Japonya’da Yakota Hava Üssü’ne indikten sonra Başkan Trump, Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yle golf oynayacak. İkili Şubat ayında Başkan Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago tesislerinde de golf oynamıştı.

Başbakan Abe’nin partisi, Japonya’daki erken seçimlerde üstün çoğunluğu sağlamış, Abe geçtiğimiz hafta yeniden başbakan seçilmişti.

Başkan Trump, Asya ülkeleri liderleriyle yapacağı toplantılarda, Kuzey Kore’nin nükleer emelleri ve gelişmelerini durdurmak için zamanın azaldığını anlatacak. Amerika, Kuzey Kore’yi şu an karşılaşılan en büyük tehdit olarak tanımlıyor.

Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, ‘Görüşmeler, ‘bu sorunu çözmek için ne yapabiliriz’e odaklanacak. Amerika, Güney Kore, Japonya ve Çin’in bu konuya çözüm bulmak için süresi azalıyor’ dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG