Erişilebilirlik

Trump: ‘Kızamığa Karşı Aşılanın’ 


2000 yılından bu yana en fazla kızamık vakasının görüldüğü ABD’de iki üniversitede karantina başladı. ABD Başkanı Donald Trump, halkı aşı olmaları konusunda uyardı.

Kamu sağlığı yetkilileri Los Angeles’taki California Üniversitesi UCLA ve California Devlet Üniversitesi’nde karantina uygulamasına geçtiklerini duyurdu.

İki üniversite kampüsünde karantinaya alınanların kızamık virüsüne maruz kaldığı ve aşılı olduklarını kanıtlayamadıkları açıklandı. California Devlet Üniversitesi’ndeki karantinanın 11 Nisan’da kütüphanede kızamıkla temasa bağlı olduğu belirtildi. Karantina altına alınan 200 kadar öğrenci ve çalışanının 44’ü serbest bırakılırken, karantinanın bir hafta daha süreceği bildirildi.

UCLA’da da 87 öğrenci ve üniversite çalışanın Nisan ayı başından bu yana karantinada tutulduğu, uygulamanın 30 Nisan’a kadar sonlandıracağı açıklandı.

Trump, başkanlık koltuğuna oturmasından dört yıl önce aşı tartışmalarına Twitter hesabından katılmış ve “Aşılanmaya inanıyorum ama hepsinin bir arada olduğu ağır aşılamalara değil. Küçük çocukların başa çıkabileceğinden fazla bu. Hükümet buna son vermeli” mesajını paylaşmıştı.

Son kızamık vakalarının büyük bölümü New York ve Washington eyaletinde görüldü. California’da kayda geçirilen vaka sayısı da 38. Ancak kızamığa bağlı herhangi bir ölüm rapor edilmiş değil.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG