Erişilebilirlik

Trump Suriye Saldırısını Twitter'da Değerlendirdi


Suriye’ye saldırı emri verdiğini açıklaması sonrası sessizliğe bürünen ABD Başkanı Donald Trump’tan ilk değerlendirme Twitter üzerinden geldi.

ABD Başkanı, "Dün geceki saldırı mükemmel şekilde ifa edildi. Fransa ve İngiltere'ye aklıselim duruşları ve başarılı silahlı güçleri için teşekkür ediyorum. Daha iyi bir sonuç alamazdık. Görev tamamlandı" diye yazdı.

Trump bu mesajından dokuz dakika sonra bir başka paylaşım daha yaptı ve “Muazzam ordumuzla gurur duyuyorum. Milyarlarca dolar harcadıktan sonra ülkemizin gördüğü en iyi silahlı kuvvetler olacak. Kimse, hiçbir ülke yanına yaklaşamayacak” ifadelerini kullandı.

Pence: "Suriye, Rusya ve İran’a mesaj verdik"

Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence de, Suriye’deki hava operasyonunu ziyaret için bulunduğu Peru’nun başkenti Lima’da değerlendirdi.

“Amerika, masum insanlara karşı kimyasal silah kullanılması karşısında durmaktadır. Bir daha sivillere karşı kimyasal silah kullanılması durumunda bunun bir bedeli olacaktır” diye konuşan Pence Amerika, müttefikleri ve tüm modern dünyanın kimyasal silah kullanımına karşı durduğunu vurguladı.

Operasyon kararını, “Trump güçlü bir liderlik sergiliyor” sözleriyle yorumlayan Pence, hava harekatıyla, Suriye’ye, aynı zamanda Rusya ve İran’a a da mesaj verdiklerini söyledi.

"Operasyonun ciddi ölçüde kimyasal silah üretimini azalttığına inanıyoruz” diyen Pence, Esat yönetiminin bir daha masum sivil halka kimyasal silah kullanmaya kalkıştığında bunun bedelini ödetmeye hazır olacaklarını, o bedelin de askeri kuvvet kullanımı olduğunu belirtti.

Pence, ancak bununla, ucu açık bir askeri operasyonu kastetmediklerini de sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG