Erişilebilirlik

Trump: ‘Tam Bir Şer Eylemi’


Başkan Donald Trump, Las Vegas’taki saldırıyı “tam bir şer eylemi” olarak niteledi.

Olayın ardından önce Twitter üzerinden başsağlığı mesajı paylaşan Trump, Beyaz Saray’da da kamera karşısına geçerek açıklama yaptı. Trump açıklamasında, Amerikan halkına yönelik birlik mesajları verdi.Trump öğleden sonra da Las Vegas saldırısı kurbanları için Beyaz Saray'da saygı duruşu düzenledi.

Trump açıklamasında, 50’yi aşkın kişinin ölümüne, 500’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan olayın ardından Amerikan halkının “üzüntü, şok ve kederde” birleştiğini söyledi.

Başkan Trump, “Amerika’nın, trajedi ve korku anlarında bir bütün olarak biraraya gelir. Her zaman böyle olmuştur. Birliğimiz kötülük tarafından parçalanamaz, bağlarımız şiddet tarafından kırılamaz” diye konuştu.

Kendisi ve eşi Melania’nın, kayıp ve yaralılar için, “tüm ulusun birlik ve barışı” için dua ettiğini belirten Trump, Amerikalılar’a birlik olmayı sürdürme çağrısında bulundu. Trump, “Vatandaşlarımızın manasızca cinayetine büyük öfke duysak da bugün bizi birbirimize bağlayan ve her zaman da bağlayacak şey sevgimiz” ifadesini kullandı.

Trump: ‘Tam Bir Şer Eylemi’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Trump, Çarşamba günü Las Vegas’a gideceğini de duyurdu.

Başkan Trump ayrıca, ülke genelinde bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi. Buna göre ABD ve ABD’ye bağlı bölgelerde bayraklar, Beyaz Saray ve tüm kamu binalarında, askeri üslerde, donanma istasyonları ve gemilerinde 6 Ekim’de gün batımına kadar yarıya indirilecek. Uygulama deniz aşırı ülkelerdeki büyükelçilikler, askeri ve diğer tesisleri de kapsıyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan da, Kongre’de bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi.

Bu arada Beyaz Saray, Trump’ın Nevada Valisi, Las Vegas Belediye Başkanı ve Las Vegas Polis Müdürüyle telefon görüşmeleri yaptığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG