Erişilebilirlik

Trump’tan Adaleti Engelleme Soruşturmasına Tepki


Amerika Başkanı Donald Trump adaleti engellediği şüphesiyle kendisi hakkında soruşturma açıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Amerikan medyası Rusya soruşturmasına atanan özel savcı Robert Mueller’ın Trump hakkında adaleti engelleme soruşturması açtığını yazmıştı.

Trump, Twitter hesabından, “’Rusya ile işbirliği’ diye bir şey uydurdular, sıfır kanıt buldular ve şimdi bu sahte iddianın üzerinden hareketle adaleti engelleme hikayesini çıkardılar. Güzel” şeklinde paylaşımda bulundu.

Washington Post gazetesi, ismini gizli tuttuğu yetkililere dayandırdığı haberinde Robert Mueller’ın, Trump’ın muhtemelen adaleti engellemiş olabileceği iddiasını soruşturduğunu yazmıştı.

Mueller, Rusya soruşturmasına Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein tarafından atanmıştı.

Geçen hafta Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) eski Başkanı James Comey Kongre oturumundaki ifadesinde Rusya soruşturması nedeniyle görevden alındığına inandığını kaydetmişti.

Washington Post’taki habere göre adaleti engelleme soruşturması Comey, 9 Mayıs’ta görevden alındıktan birkaç gün sonra başladı.

Bu arada yine Washington Post’ta yer alan bir habere göre Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Başkanı Mike Rogers ve Daire’nin eski Başkan Yardımcısı Richard Ledgett, Mueller’ın yardımcılarına konuyla ilgi bilgi vermeyi kabul etti.

Trump’ın hukuk danışmanlarından Mark Corallo, FBI’ın Başkan’la ilgili bilgi sızdırmasını yasadışı olarak niteledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG