Erişilebilirlik

Trump’tan Obama’ya Yine Suçlama


Amerika Başkanı Donald Trump, Twitter’dan eski Başkan Barack Obama’ya yine yüklendi. Trump bu sefer Obama’yı Guantanamo’dan serbest bıraktıkları için eleştirdi. Trump, Obama’nın serbest bıraktığı 122 “kötü mahkumun” savaş alanına döndüğünü söyledi.

Trump, serbest bırakılan mahkumların savaş alanına döndüğü iddiasının kaynağını açıklamadı. Ancak ulusal istihbarat verileri, Guantanamo’dan serbest bırakılan 693 tutukludan 122’sinin terörist ya da direnişçi gruplara katıldığını ancak bunların sadece 9’unun yani yüzde altısının Obama yönetimince serbest bırakıldığını belirtiyor. Aynı veriler, mahkumların çoğunun Obama Ocak 2009’da yemin etmeden önce Bush yönetimince serbest bırakıldığını gösteriyor.

Trump’ın Salı günkü tweeti “Fox Friends” programında yayınlanan bir haberde Yemen’deki son Amerikan hava operasyonunda eski bir Guantanamo tutuklusunun öldürüldüğünün duyurulmasının ardından geldi. Haberde Trump yönetimi operasyon için övülürken, eski tutuklunun Barack Obama tarafından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Bu, Trump’ın Barack Obama’ya ikinci saldırısı. Obama bir dizi tweet atarak Obama’nın seçim kampanyasını Trump Tower’da dinlettiğini iddia etmişti.

Obama, seçim kampanyasında, Guantanamo’daki tartışmalı cezaevini kapatma vaadinde bulunmuştu. Trump ise üssü açık tutacağını, tutukluların serbest bırakılmasını durduracağını ve yenilerini göndereceğini söylemişti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG