Erişilebilirlik

Trump Tartışmalı CIA Başkan Adayına Sahip Çıktı


Başkan Donald Trump, Merkezi İstihbarat Örgütü (CIA) başkanlığına aday gösterdiği Gina Haspel’e yöneltilen eleştirilere Twitter üzerinden tepki gösterdi. Trump, Haspel’ın, “teröristlere karşı çok sert olduğu için eleştirilerin hedefi haline geldiğini” savundu.

CIA’nin geçmişte, işkence içeren sorgulama tekniklerini yönettiği gerekçesiyle tepki çeken Haspel’ın adaylığını geri çekmek istediği yönünde dün haberler çıkmıştı.

Trump Pazartesi sabahı paylaştığı Twitter mesajında, “Şöyle düşünün; bu çok tehlikeli zamanlarda en nitelikli kişiye, bir kadına sahibiz. Demokratlar onu istemiyor, çünkü teröre karşı çok sert. Kazan Gina” diye yazdı.

Washington Post gazetesinin haberine göre, Haspel, Senato’da adaylık onay sürecinde yapılacak oturumun sadece CIA’nin değil kendi itibarına da zarar vermesinden endişe ediyor.

Trump yönetiminin üst düzey yetkililerinin Haspel’ı CIA’deki ofisinde ziyaret ederek kaygıları hakkında konuştuğu ve dün gece itibariyle Haspel’ın adaylığının hala geçerli olduğu bildiriliyor.

Şu anda CIA başkanlığını vekaleten yürüten ve 33 yıldır bu kurumda görev yapan Haspel’ın adaylık oturumunun Çarşamba günü yapılması öngörülüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG