Erişilebilirlik

Trump ve Clinton Kozlarını Washington’da Paylaştı


Başkent Washington Cuma günü hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat başkan adaylarını ağırladı. Hillary Clinton, Cuma günü “Siyah Kadınların Gündemi” başlıklı sempozyuma katıldı. Zatürre geçiren Clinton’ın gündeminde kadın ve aile sağlığı vardı.

Clinton, “Eğer seçilme şerefine nail olursam ve başkanınız olarak hizmet edersem, çocuklar için fırsatlara ve aileler için adalete odaklanacağım. Amerikan halkı bir şeye karşı oy kullanmak yerine bir amaç için oy kullanmayı hak ediyor,” dedi.

Clinton siyah kadınlara da kendisine verdikleri destek için teşekkür etti ve oyları sayesinde önseçimlerde fark yarattığını, Kasım’da da fark yaratacağını söyledi.

Aynı saatlerde Donald Trump da büyük bir açıklama yapacağı sözünü tuttu ve yeni otelinde ABD Başkanı Barack Obama’nın doğum yeri ve vatandaşlığı ilgili önceki açıklamalarına son noktayı koydu.

Trump, “Bu tartışmayı esasen 2008 başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton ve kampanya ekibi başlattı. Ben de bitirdim. Ne dediğimi anlıyorsunuz ben bitirdim. Başkan Barack Obama, ABD’de doğmuştur, nokta. Şimdi hepimiz ABD’yi daha güçlü ve harika yapmaya dönelim,” dedi.

2007’de Clinton’ın baş strateji uzmanı Mark Penn, kampanya içi bir yazışmada, “Obama’nın Amerikan kökenleri eksik, düşünce tarzı ve değerleri bakımından temelden Amerikalı değil,” ifadelerini kullanmıştı.

Clinton ise Obama’nın doğum yeri ile ilgili tartışmaları kendi ekibinin başlattığı iddialarını reddetti. Kampanya yöneticisi Robby Mook, "Trump’ın bugünkü açıklamaları utanç verici. Beş yıl boyunca ırkçı bir komplo teorisini pazarladıktan sonra Trump’ın, ABD Başkanı’nın nereli olduğuna karar vermede kendini yetkili ilan etmesi rezalet,” dedi.

Barack Obama ise, son açıklamalarla ilgili yorum yapmayı reddetti ve tartışılması gereken daha önemli konular olduğunu söylemekle yetindi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG