Erişilebilirlik

Trump Yeniden Önde


Trump Yeniden Önde
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Çok sayıda kişi protesto etse de Cumartesi günü NBC kanalındaki canlı bir komedi show’a katılan Donald Trump yine ön plandaydı.

En büyük rakibi Ben Carson geçmişindeki bazı tutarsızlıkları açıklamakta zorlanınca Trump, son ankette yeniden öne geçti.

Bu akşamki oturum, son anketlerde destek kaybına uğrayan Jeb Bush açısından da büyük bir sınav olacak.

Baba George Bush’un yeni otobiyografisinde dile getirdiği görüşler, Jeb Bush’un ağabeyi George Bush’un başkanlık dönemindeki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Bu da Florida eski valisi Jeb Bush’u zor durumda bıraktı.

Uzman Norm Ornstein, “Jeb Bush şimdi ailesinin gölgesinde kalmış gibi görünüyor. George Bush’un izlediği politikalardan veya baba Bush’tan kendini uzak tutmakta zorlanıyor,” diye konuştu.

Cumhuriyetçi analist Ford O’Connell’a göre de Jeb Bush anketlerde gerilerken, diğer ünlü isimler bir adım öne geçti: “Jeb Bush’un siyasi ününü lehine kullanması bekleniyordu. Ama bu şimdi biraz havada kalırken, Florida Senatörü Marco Rubio ile Ohio Valisi John Kasich’in yıldızı parlamaya başladı.”

Bu akşamki açık oturuma 15 aday adayından sadece anketlerde yeterli desteği alan sekizi katılacak. Diğer yedi adaysa daha küçük çapta bir oturumda görüşlerini açıklayacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG